marketing stage

Wij zijn op zoek naar een Marketing stagiair! Young Digital Leaders is een start-up consultancy voor jonge professionals op het gebied van innovatie/change. Wij zoeken op dit moment iemand die ons kan helpen bij het goed positioneren van ons 'merk' op de social media kanalen, online advertisement wilt oppakken en in zijn geheel wilt kijken naar onze marketing strategie.  

Als stagiair krijg je bij ons veel vrijheid en geven we jou de tools om creatief te zijn, maar ook lekker hands-on. Wij werken veel met experimenten en kort cyclische projecten en zoeken continu naar iteratie en optimalisatie.  

Wat bieden wij? 
·  Een fulltime stage plek! (3 tot 5 dagen is oké)
·  De ruimte om met jouw eigen ideeën te experimenteren 
·  Mogelijkheid om je te ontwikkelen op veel verschillende vlakken
·  Een eerlijke stagevergoeding·  Eén keer in de 2 wekenvrijdagmiddagborrel en XXL borrel per kwartaal
·  Het meemaken van alle ontwikkelingen binnen een start-up 
·  Meedenken met de andere werknemers binnen Young Digital Leaders

Vanwege de beschikbare tijd van de andere interne werknemers, is het helaas niet mogelijk om een afstudeerstage bij ons te lopen. Het gaat dus met name om het opdoen van werkervaring. Uiteraard vergoed met een stage fee.  Spreekt dit jou aan? Laat dan hieronder jouw gegevens achter, dan nemen wij contact met je op! 

LinkedIn
Sluiten
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ben jij ONZE nieuwe Young Digital Leader? 

Wil jij het verschil maken in een grote organisatie? Wij geven jou die kans!

VacaturesWat ga jij doen?Onze werkwijze

Wij groeien!

Young Digital Leaders is opgericht in 2017 met twee doelen:

Inmiddels bestaan we 3 jaar en groeien we snel! Help jij ons mee om als Young Digital Leader onze missie te bereiken?

vacatures

Young digital leader
Bekijk vacature
Marketing Stagiair
Bekijk vacature
Contact

Wat ga jij doen?

Voor bedrijven is het van groot belang om mee te gaan met deze snel veranderende wereld en vernieuwing aan te jagen. Als Young Digital Leader creëer jij waarde bij grote bedrijven door als interne consultant een innovatie opdracht aan te gaan op het snijvlak van IT/Data/Tech/Commercie & Business.

Om jou tijdens deze opdracht voldoende te ondersteunen en jouw ontwikkeling te versnellen, kom jij twee keer per maand terug om ons leiderschapstraject te volgen. Hierin krijg je gepersonaliseerde expert-begeleiding op het gebied van soft skill, business skill en hard skill.

Op deze manier krijg je de unieke kans om impact te maken in een grote organisatie met de begeleiding van een start-up!

onze leading principles:

lead by example

Word jij gezien binnen de organisatie en lukt het jou zaken voor elkaar te krijgen.

Act confident, but humble

Ben jij prettig in de omgang.
Ben jij continu bezig jezelf te ontwikkelen, ook buiten jouw comfort-zone.

Fail fast, learn faster

Kom jij direct in actie om te testen/te experimenteren.
Ben jij in staat concreet en meetbaar resultaat te leveren.

Love & Play the game

Kan jij je weg vinden binnen een grote organisatie en je plekje met respect en resultaat claimen.

Onze werkwijze.

Opdracht & GAME PLAN
‍‍

Om jou voor te bereiden op het begin van de opdracht, leren Young Digital Leaders in hun eerste week alles over onze werkwijze, tools en hoe deze toe te passen. Denk hierbij aan Design Thinking, Future Scoping, Trends & technologieën, etc.

persoonlijke expert-begeleiding

Om jou als consultant zo optimaal mogelijk te laten functioneren en te ondersteunen bij jouw opdracht krijgen Young Digital Leaders twee keer per maand gepersonaliseerde begeleiding van experts.  

werken bij de klant

Als Young Digital Leader stel je elk kwartaal een plan op waarin staat welke ambities en doelen jij hebt voor jezelf en de klant en hoe jij deze door middel van concrete, meetbare OKR's en acties gaat bereiken.

Na jaar 1

Na een jaar jouw motivatie en capabilties te hebben bewezen aan de klant, kan de klant jou intern overnemen om de resultaten en innovatie te waarborgen.

Wij begeleiden jou nog 1 jaar on-the-job.

"Ik heb altijd de ambitie gehad om organisaties te helpen bij innovaties en digitale transformatie. Het programma van Young Digital Leaders helpt mij om deze ambitie te realiseren."

- Booy van Hees
Digital Leader @ Holland Casino

"Door experimenterend aan de slag te gaan, te leren van elke gegeven workshop, door elke keer beter te worden en volledig open en transparant te reflecteren heeft Young Digital Leaders mij mega veel waarde opgeleverd"

- Jacqueline Kapeloni
Young Digital Leader @ Bugaboo

Ons team

vica

"Internationale waarde creëren"

Mijn opdracht
Mijn doel is om in de toekomst bij te kunnen dragen aan de uitbreiding van de digitale innovatie binnen SHV Energy. Ik ben net gestart in deze rol, waardoor ik mij tot nog toe met name gefocust heb op onderdeel worden van het team en expert worden in mijn werkzaamheden. Ik probeer mijzelf zoveel mogelijk te focussen op de relaties met de verschillende Business Units wereldwijd.

Waarde Young Digital Leaders
Young Digital Leaders biedt mij de kans om na te denken over team overschrijdende zaken. Daarnaast stimuleert Young Digital Leaders mij om projecten op te pakken die niet binnen vaste functies liggen. YDL’er zijn biedt de kans om organisatie breed impact te maken en je aan te sluiten bij initiatieven of zelf veel initiatief te nemen!

Terug

jacqueline

"Opfrissen communicatie en samenwerking IT & business"

Mijn opdracht
Bij Bugaboo heb ik de opdracht gekregen om IT te integreren en te verbinden met de rest van de organisatie. Door middel van open en transparant de feedback van onze eindgebruikers te delen, kunnen wij beter reflecteren op onze applicaties. Hierdoor worden gemeenschappelijke doelen behaald, zoals het verbeteren van de applicaties naar behoefte van de eindgebruikers. Daarnaast wordt door de open en transparante communicatie samenwerking en het delen van kennis gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een directe connectie en begrijp je elkaar beter.

Waarde Young Digital Leaders
Young Digital Leaders geeft mij de kracht om te blijven streven naar een nieuwe mind-set en nieuwe manier van werken. Young Digital Leaders zorgt ervoor dat je kort cyclisch blijft experimenteren en echt impact kan maken!

Terug

julius

"Belgisch vakantieproduct"

Mijn opdracht
Voor het bedrijf TUI had ik de opdracht om het Belgische vakantieproduct te verbeteren. De klantwaardering daalde al enige tijd, wat leidde tot minder boekingen en uiteindelijk lagere winstmarges. De uiteindelijke uitdaging lag rondom het vraagstuk: 'Hoe kunnen we onze klanten extra service verlenen vooraf, tijdens en na hun vakantie zonder afhankelijk te zijn van derde partijen?’

Waarde Young Digital Leaders
Tijdens deze opdracht heb ik leren omgaan met cultuurverschillen en het starten van een beweging binnen een organisatie. Young Digital Leaders heeft mij geholpen op het persoonlijk leiderschapsperspectief tijdens deze opdracht. Vraagstukken als hoe stuur je een groep collega’s (verschillende achtergronden/leeftijden etc.) aan, hoe krijg je collega’s mee in een nieuwe manier van denken en werken en hoe krijg je iedereen mee als je niet allemaal dezelfde KPI’s hebt? Vraagstukken waar ik zonder Young Digital Leaders veel moeilijker doorheen was gekomen!

Terug

liz

"Van design thinking naar design doing"

Mijn opdracht
Voor de Nationale Postcode Loterij had ik de opdracht gekregen om een innovatieve invulling te geven aan de eindejaarscampagne met respect voor het verleden. Om dit mogelijk te maken kreeg ik de kans om in een Futurelab door middel van brainstormsessies tot de beste ideeën te komen. De top ideeën per topic werden in teams verder uitgewerkt.

Waarde Young Digital Leaders
Tijdens deze uitdaging heb ik geleerd veel gebruik te maken van design thinking. Met de ondersteuning van Young Digital Leaders heb ik hiermee een nieuwe mind-set gecreëerd binnen de organisatie, namelijk het klant centraal denken. Dit heb ik gedaan door verschillende methodieken en werkwijzen te gebruiken en deze ook te verspreiden binnen de organisatie!

Terug

Jassu

"Innoveren en deze mind-set organisatie breed verspreiden"

Mijn opdracht
Bij Boskalis heb ik de opdracht gekregen om met een frisse blik naar de huidige bedrijfsvoering te kijken en de mogelijke impact van technologische ontwikkelingen in kaart te brengen. Dit geldt voor zowel bedreigingen als kansen.
Door ‘digital trends’ praktisch te maken en discussies aan te wakkeren, zorg ik voor inzicht in nieuwe technologieën en de gevolgen hiervan. Door de juiste initiatieven, trends en mensen bij elkaar te brengen kun je de organisatie samen bewegen naar een positie die future proof is.

Waarde Young Digital Leaders
Young Digital Leaders geeft mij de kracht om het vonkje te zijn die uiteindelijk het vuur doet ontbranden. Door hen weet ik hoe ik de juiste mensen bij elkaar moet brengen en hoe hen te inspireren en te helpen met de eerste praktische stappen.

Terug

Dax

"Centralized digital marketing team"

Mijn opdracht
Voor het internationale bedrijf SHV Energy hadden wij de opdracht gekregen om een centraal team samen te stellen. Het doel was dat dit centrale team door middel van de gecentraliseerde kennis van de los opererende Business Units de taken van externe digital agencies zou gaan overnemen. Op deze manier kunnen er kosten bespaard worden. Binnen 1 jaar zijn wij erin geslaagd om met 4 van de 18 Business Units samen te werken.

Waarde Young Digital Leaders
Tijdens deze opdracht heb ik geleerd dat resultaat wordt gedreven door kleine stapjes. Zet elke dag kleine stapjes en je ziet over tijd dat je veel gedaan krijgt. Zelfs in extreem conservatieve omgevingen waarin je dit niet verwacht. Door Young Digital Leaders kon ik in deze omgevingen gericht blijven streven naar verandering en resultaat. De business coaching, maar ook de werkmethoden van YDL zijn hierbij van onschatbare waarde en helpen om problemen snel aan te pakken.

Terug

Alexander

"Customer Journey project"

Mijn opdracht
Voor het internationale bedrijf SHV Energy hadden wij de opdracht gekregen om de gedecentraliseerde manier van werken centraal te maken. Dit hebben wij gedaan door kennis over de werkwijze van verschillende landen te vergaren en hiermee een tool te creëren die bij alle landen past. Momenteel werken al 8 landen actief met deze online tool.

Waarde Young Digital Leaders
Het was voor mij een uitdaging om om te gaan met regionale verschillen tussen stakeholders. Ik heb veel geleerd over de sensitiviteit die nodig is om deze stakeholders op afstand te managen. Young Digital Leaders heeft mij geholpen met het managen van deze verschillende stakeholders door op een klant centrische manier te denken. Dit heeft nu geresulteerd in 8 landen die gebruik maken van onze online tool. Daar ben ik enorm trots op!

Terug

ISIS

"HR stage @ Young Digital Leaders"

Mijn opdracht
Tijdens mijn stage bij Young Digital Leaders was ik voornamelijk betrokken bij het recruitment proces. Ik was verantwoordelijk voor het optuigen en beheren van het YDL Magnet.Me account. Daarnaast heb ik literatuuronderzoek gedaan en concreet advies kunnen geven over de verdeling van rollen en verantwoordelijkheden binnen YDL.

Waarde Young Digital Leaders
Wat ik erg waardeer aan de stage bij Young Digital Leaders is dat je de vrijheid krijgt om verschillende taken op te pakken en met de invulling van die taken creatief kan zijn. De werkzaamheden waren voor mij erg leerzaam, omdat ik op deze manier de praktijk en universiteit bij elkaar kon brengen. Bij Young Digital Leaders heb ik dan ook geleerd dat door gewoon doen en te experimenteren en te itereren je veel meer waarde kunt toevoegen in de praktijk!

Terug