SHV Energy.
Arrow icon white

situatie.

SHV energy is internationaal actief in de off-grid energiemarkt. Met een gedecentraliseerde opzet bestaande uit ongeveer 18 Business Units staat het voor de uitdaging om ze bij elkaar te brengen om te profiteren van gedeelde kennis en uitvoerende kracht.

Alle BU's werken met lokale digitale marketing bureaus met als nadeel verlies van kennis en veel dubbel werk. We zagen een kans om schaalvoordeel te creëren en resultaten te verbeteren door één wereldwijd intern digitaal marketing bureau op te zetten.

Doel: bewijs dat een intern digitaal bureau in staat is om leads van hogere kwaliteit te leveren tegen een lagere prijs dan onze concurrenten. Indien succesvol; dit team laten groeien zodat het in staat is om de digitale activiteiten voor al onze BU's af te handelen.

Oplossing.

Valideer de business case Omdat er nog niets was gebouwd, hadden we een leeg canvas om mee te beginnen. We zijn begonnen met het in kaart brengen van verschillende customer journeys om een ​​goed beeld te krijgen van hoe we klantgericht kunnen werken. Hierna kregen we voet aan de grond door een succesvolle, eenvoudige b2b-pilotcampagne voor één BU uit te voeren.

Daarmee was bewezen dat het mogelijk was om digitale leads te genereren in het b2b-segment, een segment dat tot dan toe onmogelijk werd geacht om digitale leads te genereren. Door klein te beginnen en te experimenteren met verschillende invalshoeken en kanalen vonden we een manier die we konden maximaliseren in een specifieke set kanalen. We zijn erin geslaagd om enkele tientallen leads en een mooi aantal contracten te genereren waardoor we het vertrouwen kregen dat we nodig hadden om te groeien. Door dit te gebruiken als promotiemateriaal en blauwdruk konden we de aanpak efficiënt kopiëren naar andere BU's.

Professionaliseer en groei Tegelijkertijd moeten we het team voorbereiden op een toekomstige schaalvergroting. Dit hebben we gedaan door een gestructureerde manier van werken te implementeren die de operationele, tactische en strategische niveaus omvat. Dit maakt het mogelijk om alle geleerde lessen te borgen voor een zo soepel mogelijk toekomstige groei.

REsultaat.

  • In 1,5 jaar zijn we gegroeid van 0 naar 4 BU's en hebben we 4 projecten / campagnes uitgevoerd.
  • Met succes bewezen dat digitale b2b leadgeneratie mogelijk is en we werken nu continu aan dit segment met een aanzienlijk budget.
  • Verhoging van ‘lead to contract’ met 233% met 61% lagere kosten per contract.
  • De ondernemende en resultaatgerichte aanpak van de Young Digital Leaders maakte het mogelijk om op deze manier te groeien. Tijdens deze groei heeft elk van de drie YDL’ers zich een specialisme opgepakt.
  • Een organisatiestructuur neergezet die klaar is voor opschaling. Een basis voor stabiele groei terwijl flexibiliteit behouden blijft, om te kunnen groeien van corporate startup tot scaleup.
Terug