TUI.
Arrow icon white

situatie.

TUI sorteert voor op de toekomst met het business development team. Haar doel is het leveren van meer waarde voor zowel de klant als TUI Benelux. De uitdaging is het realiseren van organisatieoverstijgende innovatie projecten die concrete impact hebben op het bedrijfsresultaat. Samenwerken met de business en borging binnen de organisatie zijn daarbij cruciaal.

Young Digital Leaders is gevraagd de lead te nemen in een nieuw op te zetten innovatieteam en om in samenwerking met onze partner Innovation Booster een innvotiestructuctuur te ontwikkelen.

Oplossing.

Employee Project
Veel van de TUI medewerkers komen ofwel in dienstverband of wel voor vakantie redenen in contact met delen van de TUI Customer Journey. De medewerkers weten als geen ander wat TUI haar klanten belooft en kijken dus altijd met een kritisch oog naar hun ervaring met de brand. Dit project is een oud idee in een nieuw jasje: een digitale ideeënbus geïntegreerd in de app. Het biedt de mogelijkheid om snel feedback (tekst, foto of film) in te zamelen op een centrale plek, waarna het automatisch doorgeschakeld kan worden naar de juiste afdeling.Door de app zelf te bouwen heeft het team allereerst kosten bespaart aan externe developers. Daarnaast is er intern enthousiasme en engagement ontstaan voor de ondernemers mindset van het team. De aanvragen voor projecten blijven binnenkomen bij het team.

Corona Booking Tool
Ten tijde van de COVID-19 en de intelligente lockdown werden we gedwongen creatief te worden. De reisbureaus van TUI (interne klant) zochten een manier om de consument op een veilige, gemakkelijke en efficiënte manier alsnog te kunnen bedienen.  Het innovatieteam heeft met bestaande Microsoft tools een Booking Tool gebouwd waarmee  de consument gratis afspraken kan maken met het reisbureau. De tool is binnen 3 weken tijd van 0 tot de eerste 10 winkels live gegaan. 4 weken later waren alle 140 winkels live, waarbij de consument aangaf zich 100% veilig te voelen. De sleutels tot dit succes waren: een intern team met een bestaand netwerk, eerst snel en klein testen voor een grote uitrol, en het engagen en ondersteunen van de interne klant met webinars.

REsultaat.

Employee Project

  • Minimaal 25k kostenbesparing; met een ondernemers mindset zelf de app gebouwd.
  • >20% onboarded van de totale doelgroep
  • Interne engagement en ambassadeurs voor innovatie.

Corona Booking Tool

  • In 7 weken van 0 naar 140 winkels live.
  • Minimaal 70k kostenbesparing per jaar vanwege interne ipv externe partij.
  • Sentiment check - voel je je veilig: reisbureaus 98% en consument 100%.
Terug