Retouren analyse

Bij Young Digital Leaders geloven we dat technologie pas écht vooruitgang biedt als het menselijke ambities ondersteunt.

Onze Adoption Leads richten zich op concrete bedrijfsproblemen of –kansen en gebruiken technologie als AI vaak als katalysator om enthousiasme en veranderbereidheid binnen organisaties te vergroten. In plaats van een tech ‘push’ focussen wij ons op concrete, waardecreërende toepassingen die natuurlijke vraag (‘pull’) genereren.

We beginnen klein en werken iteratief, zonder de dagelijkse bedrijfsvoering te verstoren. We zorgen ervoor dat organisaties hun bestaande technologie optimaal benutten waardoor grote investeringen vaak overbodig zijn.De volgende use case is daar een mooi voorbeeld van.

ONZE WERKWIJZE.

ROUTEKAART: VAN AI ’DAT MOET IK OOK’ TOT EN MET RENDEMENT.

1. Interview en
Quickscan

EDUCEREN EN INSPIREREN.

"WAT IS AI, WAAROM WORDT ER NU OPEENS ZO VEEL OVER GESPROKEN EN HOE KUNNEN WIJ ALS ORGANISATIE HET GEBRUIKEN?"

"We hebben een extra maandelijkse kantinesessie ingelast om een uur lang met het hele bedrijf te luisteren naar en praten over mogelijke toepassingen met Dax." - CIO grote Nederlandse retailer

DE UITDAGING.

2. Geprioriteerde
roadmap.

Hoe kunnen we het analyseren van de retour redenen automatiseren?

Na verschillende verdiepende gesprekken binnen de organisatie werd een lijst met initiatieven duidelijk die vervolgens zijn geprioriteerd op basis van impact, haalbaarheid en investering; de roadmap.

Voor deze klant kwam als nummer één op deze roadmap de uitdaging rondom inzicht krijgen in de (duizenden) redenen voor retour die worden geregistreerd bij retourneren van (eigen merk) producten in de winkel.

Deze data was  niet gecategoriseerd, bevatte veel taal en grammatica en vooral in overvloed aanwezig; per product tot wel enkele duizenden regels.

3. Technische
   demo.

DE OPLOSSING: DEMO.

WElke inzichten kan een Taalmodel bieden?

  • Omschrijving:
    Door middel van een “handmatige” analyse van de top 10 meest geretourneerde producten inzicht krijgen wat de analytische mogelijkheden zijn van een taalmodel.

  • Oplevering:
    Per product in de top 10 en Retour en Review analyse document gebaseerd op een jaar aan data. Hierin werden de redenen opgebroken in categorieën en per categorie verder uitgediept wat de problemen waren in deze categorie.

  • Implementatie: 
    4 weken, investering van € 5.000 voor een werkende demo.

4. Inspireer voor
use cases.

DE OPLOSSING: ADOPTIE.

VAN TECH KANS NAAR RELEVANTE USE CASE.

Na de demo gaat onze Adoption Lead samen met de belanghebbenden kijken of de oplossing het probleem daadwerkelijk kan oplossen. Door discussie en interactie werden waardevolle inzichten verkregen.

"De verschillende belanghebbenden in de organisatie waren meteen enthousiast met de inzichten in de rapporten van de top 10 producten. En meteen daarna; “Wat nog beter zou zijn? Een geautomatiseerd dashboard in plaats van periodieke rapportage”. Dit zijn we verder gaan uitwerken in de vorm van een Proof of Concept."
- Dax, Adoption Lead
6. Test voor business case.
5. POC op jouw stack.

DE OPLOSSING: POC

GEAUTOMATISEERD retour- en review DASHBOARD.

VERVOLGSTAPPEN

7. Technische
doorontwikkeling

NAAR DE VOLGENDE FASE: SCHAALBAARHEID EN RENDEMENT.

8. Gebruik en ROI
Na de succesvolle Proof of Concept neemt onze Adoption Lead het voortouw voor de volgende stap: het kiezen van de juiste technische partner. Dat kan een organisatie zijn waar onze klant al mee werkt of een bedrijf uit ons ecosysteem.

Onze Adoption Lead blijft als spin in het web desgewenst ervoor zorgen dat alles soepel blijft verlopen, ook wanneer er een groter IT-project wordt opgezet, met focus op maximale ROI.

Nieuwsgierig naar wat onze aanpak voor jou kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden in een vrijblijvend adviesgesprek met onze Adoption Lead Dax.

dax@youngdigitalleaders.com+31 6 10847866